17.7.10

Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας

Οι εξωγήινοι υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας, μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει το 20% του πληθυσμού, σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση.
 Η έρευνα του Reuters Ipsos πραγματοποιήθηκε σε 23.000 ενήλικες από 22 χώρες. Έδειξε ότι περισσότεροι από το 40% των ανθρώπων που ζουν σε Ινδία και Κίνα πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους. Αντίθετα, οι πιο δύσπιστοι ήταν οι Βέλγοι, Σουηδοί και Ολλανδοί με ποσοστό 8%.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ρωτήθηκαν, συγκεκριμένα το 80%, δεν πιστεύει στους εξωγήινους.
"Φαίνεται ότι υπάρχει μια σχετική συσχέτιση μεταξύ των πιο πυκνοκατοικημένων χωρών που εκτιμούν ότι υπάρχουν εξωγήινοι ανάμεσά μας σε σύγκριση με τις χώρες με μικρότερο πληθυσμό", δήλωσε ο Τζον Ράιτ, αντιπρόεδρος της Ipsos.
"Ίσως απλά σε μία λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα είναι πιο πιθανό να γνωρίζεις το γείτονα σου καλύτερα", πρόσθεσε ο ίδιος.
Περισσότερο οι άνδρες παρά οι γυναίκες (22% έναντι 17%) πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι στη γη. Οι περισσότεροι από τους πεπεισμένους είναι κάτω των 35 ετών και προέρχονται από όλες τις οικονομικές τάξεις.

Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση της Mercer είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα ποσοστά εγκληματικότητας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο είναι:
1. Βαγδάτη (Ιράκ)

2. Καράκας (Βενεζουέλα)
3. Ντιτρόιτ (ΗΠΑ)
4. Νέα Ορλεάνη (ΗΠΑ)
5. Χουάρεζ (Μεξικό)
6. Καράτσι (Πακιστάν)
7. Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική)
8. Μόσχα (Ρωσία)
9. Κινσάσα (Κονγκό)
10. Βυρηττός (Λίβανος)
Η έρευνα στήριξε τα συμπεράσματά της σε παράγοντες όπως η εσωτερική σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα της επιβολής του νόμου, καθώς και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας από τις τοπικές αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Τρεις σκύλοι σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους

Τρεις σκύλοι ράτσας μπουλμάστιφ επιτέθηκαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους, το βράδυ της Τρίτης, σε κεντρική οδό της Λιουμπλιάνας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Λιουμπλιάνας, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένα σκύλο, ενώ οι άλλοι δύο σκύλοι είναι υπό έλεγχο.
 Οι δύο σκύλοι, όπως μετέδωσαν τα σλοβενικά ΜΜΕ, πριν από τρία χρόνια είχαν επιτεθεί σε 35χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, με πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα και επέζησε, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε πολλές εγχειρήσεις. Μετά την επίθεση το 2006, οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ζώων για επανεκπαίδευση. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης τους αποφάσισε να αναλάβει τη φροντίδα των σκύλων, που ανήκαν στη σύντροφό του, η οποία έχει πεθάνει.

Το τραγικό γεγονός έφερε στο προσκήνιο το θέμα της τήρησης αυστηρών όρων όσον αφορά τη συγκατοίκηση με επικίνδυνους σκύλους.
Το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβενίας είχε λάβει απόφαση μετά την επίθεση στον 35χρονο το 2006, να θανατωθούν οι σκύλοι, αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί να τηρήσει αυστηρούς όρους επιτήρησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Άνεργος έγινε σε μία μέρα εκατομμυριούχος

Ενα πλατύ χαμόγελο της Θεάς Τύχης έφερε χαρά σε έναν άνεργο στην Αυστραλία, ο οποίος την Πέμπτη κέρδισε 17 εκατομμύρια δολάρια στο λόττο. Ο υπερτυχερός, πριν από λίγο καιρό και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης είχε αναγκαστεί να πουλήσει το σπίτι του.


«Τώρα το μέλλον διαγράφεται πιο ρόδινο», είπε ο σούπερ τυχερός από το Σίδνει, ο οποίος πρόσθεσε πως η πρώτη του προτεραιότητα είναι να αγοράσει δικό του σπίτι.

ΗΠΑ: Παιδιά έδιναν οδηγίες στους πιλότους για την απογείωση!

Πρόσβαση στη διαδικασία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, προφανώς υπό την επίβλεψη ενηλίκων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο J.F.K. απέκτησαν τον Φεβρουάριο δύο παιδιά, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας.
 Μετά από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά σε δύο διαφορετικές ημέρες βρέθηκαν στον πύργο ελέγχου και για το λόγο αυτό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και ένας επόπτης του αεροδρομίου.

Το ένα περιστατικό έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, όπως αποκαλύπτεται από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες πιλότου και ελεγκτή, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Στην περίπτωση αυτή ακούγεται ένα παιδί, που πιστεύεται ότι είναι 7 χρόνων, που δίνει οδηγίες στους πιλότους για την απογείωση.
Μετά τη συνομιλία του παιδιού με τον πιλότο, ακούγεται ένας ενήλικας που λέει στον πιλότο: "Αυτά γίνονται φίλοι όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο".
Το δεύτερο περιστατικό έγινε στις 17 Φεβρουαρίου, όπου το ρόλο του ελεγκτή είχε ένα κορίτσι, το οποίο μίλησε στους πιλότους δύο αεροσκαφών. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα παιδιά του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.
"Η λάθος κρίση δεν παραβιάζει μόνο την πολιτική της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και τη κοινή λογική", δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Ράντι Μπάμπιτ, χαρακτηρίζοντας "απολύτως απαράδεκτη" τη στάση του ελεγκτή.

ΗΠΑ: Πέταξε 1 εκ. δολλάρια

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι παρευρισκόμενοι όταν άκουσαν τον "πιο έξυπνο άνθρωπο του κόσμου" να μην θέλει να βάλει στην τσέπη του 1.000.000 δολάρια απο το Σώμα Αμερικανών Μαθηματικών.
 Ο Ρώσος δρ. Γκριγκόρι Πέρελμαν κέρδισε αυτό το ποσό ως έπαθλο αφου βρήκε τη λύση ενος απο τα μεγαλύτερα μαθηματικά προβλήματα στον κόσμο.

Το "αίνιγμα" λύθηκε λίγο αργότερα όταν άνθρωποι που έχουν στενή σχέση μαζί του αποκάλυψαν ότι ο νικητής έχει επιλέξει να ζει ως ερημίτης, οπότε τα χρήματα είναι περιττά.

Αγελάδα 5 μηνών πουλήθηκε 110.000 λίρες!

Στην αστρονομική τιμή των 110.000 λιρών πουλήθηκε μία αγελάδα σε δημοπρασία στην Μεγάλη Βρετανία! Αν δεν σας λέει και πολλά το νούμερο, αρκεί να σας πούμε ότι με τα χρήματα αυτά αγοράζει κάποιος ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο μάρκας Porsche.


Βέβαια, η 5 μηνών αγελάδα τα ... αξίζει τα λεφτά της, αφού παράγει σε ημερήσια βάση τη διπλάσια ποσότητα γάλακτος από μια κοινή αγελάδα.
Ιδιοκτήτες της είναι ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από την Ισπανία .
Φαντάσου δηλαδή να αγόραζαν τον πατέρα ή την μητέρα, η τιμή των οποίων εκτιμάται άνω των 400.000 λιρών!

Σκύλος έφαγε διαμάντι αξίας $20,000!

Ο George Kaufmann απο το Maryland έχει ένα δικό του κοσμηματοπωλείο. Κάθε μέρα παίρνει μαζί του το σκυλί. Ήταν όμως εκείνο το απόγευμα που ο George μαζί με τον συνεργάτη του περίμεναν έναν πωλητή διαμαντιών στο το μαγαζί.


Την ώρα που κοίταζαν ένα πανάκριβο διαμάντι αξίας 20,000 δολαρίων κάτι έγινε και έπεσε κάτω. Μέσα σε δευτερόλεπτα ο σκύλος το είχε φάει. Ο George κάλεσε αμέσως τον κτηνίατρο για να δει τι πρέπει να κάνει. Η λύση ήταν μόνο μια, υπομονή.
Επι 3 μέρες ο George περίμενε η φύση να λειτουργήσει και να βγει το πανάκριβο διαμάντι. Ευτυχώς Tελικά έγινε.

Η γιορτή των κόμικς στην Αθήνα


Γιορτάζοντας φέτος την 5η επετειακή εκδήλωση της μοναδικής εγχώριας γιορτής αποκλειστικά αφιερωμένης στα κόμικς, το COMICDOM CON ATHENS προσθέτει μία ακόμη ημέρα στο ήδη πλούσιο πρόγραμμα του, προσκαλώντας τους φίλους της 9ης Τέχνης, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο της έντυπης ποπ κουλτούρας, στις 16, 17 και 18 Απριλίου.


Φέτος, η ιστορία των αμερικανικών κόμικς περνά μπροστά από τα μάτια μας, στην Έκθεση "Από το Yellow Kid στον Conan". Επίσης οι διεθνείς προσκεκλημένοι μας θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην εκδήλωση, υπογράφοντας δουλειές τους, σχεδιάζοντας για το κοινό, συμμετέχοντας σε panels και παραδίδοντας workshops σεναρίου και εικονογράφησης: ο βετεράνος, superstar σχεδιαστής John Romita Jr. και ο κορυφαίος συγγραφέας Mike Carey, αλλά και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης (σχεδιαστής-colorist-inker) D' Istraeli και ο σύγχρονος master των σκοτεινών ιστοριών κόμικς, Kyle Hotz (καλεσμένος της Jemma Press).
Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση μας προσκαλούν, όπως πάντα στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, για ένα τριήμερο γεμάτο sketch events, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές κόμικς, bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιριών, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους έλληνες δημιουργούς.

DustCart: O σκουπιδοτενεκές με τεχνιτή νοημοσύνη!

"Μπορεί να μοιάζει σαν να έχει βγει από τα κινούμενα σχέδια των Jetsons, αλλά αυτό το μικρό ρομπότ θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στη συλλογή των σκουπιδιών.


Ερευνητές δημιούργησαν ένα ευφυές ρομπότ, που μετακινείται μόνο του στους δρόμους της πόλης και μαζεύει τα σκουπίδια των κατοίκων κατόπιν παραγγελίας. Το ρομπότ DustCart, που έχει ανθρώπινο μέγεθος, είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Ισορροπεί πάνω σε μία βάση, μπορεί και μετακινείται μόνο του και σταματάει έξω από κάθε πόρτα εφόσον το καλέσεις.
Ο καθηγητής Paolo Dario, συντονιστής του προγράμματος DustBot, δήλωσε: «Χρησιμοποιήσαμε τα καλύτερα και πιο προηγμένα ρομποτικά εξαρτήματα για να κατασκευάσουμε το DustCart, που αποτελεί τη λύση σε ένα πολύ ρεαλιστικό πρόβλημα των υπηρεσιών καθαριότητας σε όλη την Ευρώπη. Πράγματι, είναι ένας σκουπιδοτενεκές πάνω σε ρόδες. Υπάρχει το συρτάρι στο οποίο τοποθετείς τη σακούλα με τα σκουπίδια ή την ανακύκλωση, αλλά το ρομπότ διαθέτει πολλά περισσότερα, εκτός αυτού.»
Διαθέτει κάμερες και αισθητήρες, ώστε να μπορεί να «βλέπει» που πηγαίνει. Σκανάρει το δρόμο μπροστά του και επεξεργάζεται την πληροφορία ώστε να μπορεί να αποφύγει τα εμπόδια. Επιπλέον, εντοπίζει τα κινούμενα εμπόδια, όπως οι πεζοί ή τα ποδήλατα, υπολογίζει την πορεία τους και αλλάζει τη δική του πορεία για να αποφύγει τη σύγκρουση.
Οι οπτικές εικόνες μεταβιβάζονται επίσης σε ένα κέντρο ελέγχου, όπου ανθρώπινοι χειριστές μπορούν να ελέγξουν αν δουλεύουν όλα σωστά, ενώ μπορούν να παρέμβουν εάν υπάρξει ανάγκη.
Το DustCart χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα τριγωνισμού για να πραγματοποιεί την πορεία του προς το σπίτι ενός κατοίκου, αλληλεπιδρώντας με ασύρματα δίκτυα. Το δίκτυο μπορεί να εντοπίσει το ρομπότ, να υπολογίσει τις καλύτερες διαδρομές μεταξύ των συλλογών και να μεταβιβάσει αυτή την πληροφορία στο ρομπότ.
Ο καθηγητής Dario δήλωσε: «Το όνειρο κάθε ρομποτικής έρευνας είναι να κατασκευάσει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο και ευφυές σύστημα, αλλά εμείς επιλέξαμε μία διαφορετική προσέγγιση. Εδώ έχουμε ένα έξυπνο ρομπότ σε ένα έξυπνο περιβάλλον. Το ρομπότ «μιλάει» στο περιβάλλον του και το περιβάλλον απαντά. Αυτό σημαίνει πως το ρομπότ έχει πρόσβαση σε πολλές περισσότερες πληροφορίες και σε μεγαλύτερη υπολογιστική δύναμη.»
Το DustCart έχει τρία επίπεδα ευφυούς ελέγχου. Πρώτον, υπάρχουν τα αυτόνομα, ενσωματωμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων κίνησης, της αποφυγής εμποδίων και της φωνητικής αναγνώρισης. Επιπλέον, χρησιμοποιεί «ευφυή» δεδομένα επεξεργασίας, ώστε να μπορεί να μετακινείται στους δρόμους. Τέλος, υπάρχει ένα ανθρώπινο κέντρο ελέγχου που παρακολουθεί τις λειτουργίες, αλλά παρεμβαίνει μόνο σε περίπτωση ανάγκης -εάν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει το ρομπότ, για παράδειγμα- ή σε περιπτώσεις που η τεχνολογία παρουσιάσει κάποια βλάβη.
Ο καθηγητής Dario αναφέρει: «Έχουμε άφθονες πληροφορίες για τις επιδόσεις του συστήματος και την ασφάλειά του. Δεν είχαμε σημαντικές βλάβες μέχρι στιγμής, ούτε προβλήματα ασφάλειας. Το ρομπότ παρακολουθείται μέσω ενός κλειστού κυκλώματος. Επιπλέον, έχουμε ασφάλεια, κάτι που σημαίνει πρακτικά πως ο ασφαλιστής έχει πειστεί ότι το ρομπότ είναι ασφαλές για χρήση στους δρόμους.»
Τον Μάιο, το DustCart μπήκε σε μία δίμηνη περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας στην μικρή πόλη Peccioli της Ιταλίας. Δύο ρομπότ εξυπηρετούν περίπου 100 νοικοκυριά.
Το DustCart έχει παρουσιαστεί σε έξι Ευρωπαϊκές πόλεις, συν δύο στην Ιαπωνία και μία στη Νότια Κορέα.
Οι κατασκευαστές του ελπίζουν πως εάν οι επόμενες δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, τότε το εμπορικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κατασκεύασαν μπαταρία για Laptop που θα κρατάει για 30 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση!

Στα εργαστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατασκεύασαν μία μπαταρία για laptop που κρατάει για 30 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση! Σας φαίνεται περίεργο; Αν ναι τότε…


Πρώτα από όλα, αυτή η μπαταρία ονομάζεται Betavoltaic και λειτουργεί βάσει της αρχής των ραδιοϊσοτόπων ως πηγών ενέργειας. Ραδιενεργά υλικά εκπέμπουν σωματίδια βήτα μετά την αποσύνθεση τους, τα οποία μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα κρατήσει το laptop σας φορτισμένο για 30 χρόνια!
Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτή η μπαταρία δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύα για όλη τη διάρκεια της ζωής της. Τέλος όταν περάσουν τα 30 χρόνια (αν δεν έχετε αλλάξει ήδη το laptop σας :p ) η μπαταρία αδειάζει αλλά παύει να είναι τοξική, οπότε μπορείτε να την πετάξετε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μπαταρία θα βγει στην αγορά σε λίγα χρόνια αλλά η τιμή της θα είναι απαγορευτική.

River party στο Νεστόριο

Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας, έρχεται για μία ακόμα χρονιά να παρασύρει το κοινό στον πιο ανέμελο και αυθεντικό τρόπο διασκέδασης!

Χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις όμορες χώρες κατακλύζουν επί 5 ημέρες το Νεστόριο Καστοριάς εκεί, μπροστά στις όχθες του Αλιάκμονα.!
Φέτος, το μοναδικό στο είδος του River Party έρχεται ανανεωμένο και καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.
Πολλά και σημαντικά τα ονόματα που θα εμφανιστούν από τις 28 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου στα stages του River Party, ενώ το φεστιβάλ φέτος αποκτά και διεθνή διάσταση με τη συμμετοχή των Puressence.Μερικά από τα εγχώρια ονόματα είναι τα εξής:
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Τάνια Τσανακλίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κωστής Μαραβέγιας.
Αυτό το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από 50,000 επισκέπτες που αναμένονται όπως κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιπλέον venues όχι μόνο στην κεντρική σκηνή, αλλά και στο green stage και στο ολοκαίνουριο dance. Εκεί, θα φιλοξενούνται κάθε βραδιά σημαντικοί djs έκπληξη!
Όπως κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις που θα δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες όχι μόνο τις νύχτες, αλλά και τις μέρες.

Βρετανία, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία από τις καλύτερες χώρες για να... πεθάνεις!

Σύμφωνα με τη μελέτη, την καλύτερη ποιότητα θανάτου- ανάμεσα σε 40 χώρες- φαίνεται να προσφέρουν η Βρετανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γερμανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.
Παράλληλα, στην 14 η θέση κατατάσσεται η Ταϊβάν και στη 18η Σιγκαπούρη.
Η μελέτη αναφέρει πως καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός μεγαλώνει ηλικιακά, η βοήθεια στους ηλικιωμένους μειώνεται και οι ασιατικές χώρες ιδιαίτερα αδυνατούν να παράσχουν βοήθεια στους ετοιμοθάνατους,
Η Ινδία κατέχει την 40η θέση, με την Κίνα, την Μαλαισία και τη Νότια Κορέα να είναι στις 10 τελευταίες θέσεις. Η Ουγκάντα, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ρωσία, η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική κατατάσσονται σε εξίσου χαμηλές θέσεις.

Σκύλος πυροβόλησε άνθρωπο!

Ένας σκύλος... πυροβόλησε στα οπίσθια ένα 40χρονο άνδρα όταν πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη μιας οπλισμένης καραμπίνας.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας πιστεύει ότι ο σκύλος, παίζοντας, πήδηξε πάνω στην καραμπίνα που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του θύματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Northern Advocate ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε, με φρικτούς πόνους, σε νοσοκομείο κοντά στο Ντάργκαβιλ της επαρχίας Νόρθλαντ όπου του αφαιρέθηκε η σφαίρα...

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πραγματικότητα!

"Βρίσκεστε κολλημένοι στην κίνηση, έχετε καθυστερήσει στη δουλειά σας και η υπομονή σας έχει εξαντληθεί. Πόσες φορές έχετε ευχηθεί το αυτοκίνητο να γινόταν ξαφνικά αεροπλάνο και ως διά μαγείας να φθάνατε στον προορισμό σας; Ε, λοιπόν, οι προσευχές σας εισακούσθηκαν και το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πραγματικότητα.

Η αμερικανική Υπηρεσία Αεροπορίας ενέκρινε την παραγωγή του οχήματος που πετάει, κι έτσι από το 2011 θα διατίθεται στην αμερικανική αγορά. Η μετατροπή του διθέσιου αυτοκινήτου σε αεροσκάφος θα επιτυγχάνεται εντός 30 δευτερολέπτων, με το πάτημα ενός κουμπιού, προσφέροντας στους λάτρεις της περιπέτειας περισσότερο ελεύθερο χρόνο και αξέχαστες εμπειρίες. Και όλα αυτά στην εκπληκτική τιμή των περίπου 155.000 ευρώ.
«Ο καθένας μπορεί να αγοράσει μια Φεράρι, όμως οι Φεράρι δεν πετούν» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκερς, υποδιευθυντής της εταιρείας Τerrafugia Τransition στη Μασαχουσέτη.
Το νέο υβριδικό όχημα, μήκους περίπου 5,6 μ. και πλάτους 1,8 μ., διαθέτει όλες τις λειτουργίες ενός αυτοκινήτου- τιμόνι, γκάζι και φρένο- και κινείται με σούπερ αμόλυβδη. Επιπλέον διαθέτει σύστημα πλοήγησης και για τους δρόμους και για τους αεροδιαδρόμους. Παρ΄ όλο που το όνομά του- Τerrafugia Τransition - προέρχεται από μία λατινική φράση που σημαίνει «εγκαταλείπω τη γη», οι αεροναυτικοί μηχανικοί αποκάλυψαν πως κατά την κατασκευή του αισθάνονταν πιο πολύ πιλότοι παρά οδηγοί αυτοκινήτου. Και για τον λόγο αυτό εκείνοι προτιμούν την έκφραση «οδικό αεροσκάφος» για να το περιγράψουν.
Οσοι είναι διατεθειμένοι να το αγοράσουν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σχετικό βίντεο της εταιρείας. Θα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πώς αυτό το μικρό θαύμα μπορεί να παρκαριστεί δίπλα σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ ή στον δρόμο και μετά να πετάξει προς το αεροδρόμιο. Οι επίδοξοι αγοραστές πρέπει επίσης να γνωρίζουν πως για να αποκτήσουν το ιπτάμενο αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτουν εκτός από άδεια αυτοκινήτου και δίπλωμα πιλότου. Και για παν ενδεχόμενο, στον εξοπλισμό του προβλέπεται και αλεξίπτωτο.
 

Τραγούδι για τον Πάουλ το χταπόδι


Το διάσημο πλέον χταπόδι Πάουλ έχει και το δικό του τραγούδι, όπως θα ταίριαζε σε κάθε διασημότητα.
Tο τραγούδι συνέθεσε ένας άνδρας ο Πάρι Γκριμπ, που ισχυρίζεται ότι ειδικεύεται στη σύνθεση τραγουδιών για ζώα. Πρόκειται για ένα μουσικό τόνο με ένα ένρινο φωνητικό track που συνοδεύεται από ένα απλό ηλεκτρονικό ρυθμό.
Η χορωδία τραγουδά τον ίδιο στίχο "Πάουλ , το χταπόδι, Σε αγαπάμε, Αυτός διαλέγει το νικητή, Όταν τρώει το δείπνο του, Πάουλ το χταπόδι, Σε αγαπάμε".
Παρά το γεγονός ότι ο Πάουλ έγινε διάσημος με την 100% επιτυχία του στην επιλογή των νικητών του Μουντιάλ και απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές, το τραγούδι δεν φαίνεται να έχει το ίδιο μέλλον, ούτε πρόκειται να γίνει επιτυχία.

12.7.10

Παρέμεινε 2 εβδομάδες δίπλα στο πτώμα του συζύγου της γιατί πίστευε πως προσποιούταν πως πέθανε!

Μια ιδιαίτερα καχύποπτη γυναίκα παρέμεινε επί 14 συνεχείς ημέρες επίμονα δίπλα στο πτώμα του συζύγου της, γιατί πίστευε πως εκείνος προσποιούταν πως πέθανε, για να της ξεφύγει!


Η 72χρονη γυναίκα είπε στην Αστυνομία της πόλης Βασλούι στη Ρουμανία, ότι δεν ανέφερε τον θάνατο του συζύγου της, Βασίλι, μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν προσπαθούσε να την κοροϊδέψει, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του!

Απαγόρευσαν με θρησκευτικό διάταγμα τη βουβουζέλα!

Με θρησκευτικό διάταγμα οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσαν τις βουβουζέλες, ο θόρυβος των οποίων ξεπερνά τα 100 ντεσιμπέλ, έγραψε η εφημερίδα The National.


«Εάν είναι τόσο δυνατές που να βλάπτουν την ακοή, τότε οι βουβουζέλες θεωρούνται χαράμ [απαγορευμένες]» αναφέρεται στη φάτουα που εξέδωσε η Γενική Αρχή Ισλαμικών Υποθέσεων.
«Οι εισαγωγείς και οι πωλητές οφείλουν να βεβαιώνονται ότι ο θόρυβός τους δεν ξεπερνά τα 100 ντεσιμπέλ ώστε να μην βλάπτεται η ακοή των ανθρώπων» προστίθεται στο διάταγμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, η Αρχή σημειώνει στη φάτουα υπ' αριθμόν 11.625 ότι οι περιβόητες νοτιοαφρικανικές τρομπέτες, ακόμη και αυτές που δεν κάνουν πολύ θόρυβο, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο στα γήπεδα.
Οι πλαστικές βουβουζέλες με τον οξύ, μονότονο ήχο, έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αναγκάζοντας πολλά τηλεοπτικά κανάλια να αναζητήσουν νέους τρόπους για να «φιλτράρουν» το συνεχές βουητό τους.

Μετά τον Πάουλ το χταπόδι, και ο Χάρι ο κροκόδειλος προβλέπει νίκη της Ισπανίας

Ο Χάρι, ένας κροκόδειλος βάρους 700 κιλών που κατοικοεδρεύει στο ειδικό πάρκο της συνομοταξίας του στο Ντάρβιν, επιβεβαίωσε με τον δικό του τρόπο τις προβλέψεις του χταποδιού Πάουλ, υποδεικνύοντας την Ισπανία ως τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.


O κροκόδειλος χρειάσθηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να αποφασίσει και να βουτήξει στο νερό για να καταβροχθίσει το κοτόπουλο με τα ισπανικά εθνικά χρώματα, προτιμώντας το από το ολλανδικής χροιάς ανάλογο έδεσμα.
Όπως δήλωσε στο Νόρδερν Τεριτόρι Νιουζ ο ιδιοκτήτης του Κροκόσορους Παρκ Μικ Μπερνς, η ιδέα του γεννήθηκε μόλις είδε τις επιτυχίες που είχε ο Παουλ, το γερμανικό χταπόδι, το οποίο μάντευε σωστά το αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας πριν από κάθε αγώνα. Ο Πάουλ μάντευσε επίσης νίκη της Ισπανίας στον τελικό της Κυριακής.
Μολαταύτα, η μεθοδολογία του Χάρι υπήρξε διαφορετική. Στην ουσία ο κροκόδειλος παιδεύτηκε για να αποσπάσει το εκλεκτό του κοτόπουλο από το σκοινάκι που το έδενε με την ισπανική σημαία.
«Αυτό σημαίνει πως το παιγνίδι θα είναι αμφίρροπο και επιθετικό με τελικό αποτέλεσμα 1-0 υπέρ της Ισπανίας», ερμήνευσε τον χρησμό ο Μπερνς.

Οι Αμερικάνοι σχεδιάζουν υποβρύχιο που πετάει!

"Το καινοτόμο όχημα θα μπορεί να ταξιδέψει κάτω από το νερό ως υποβρύχιο και στη συνέχεια θα εκτοξεύεται μέσα από τα κύματα και θα πετά ως αεροπλάνο!


Το τμήμα Στρατιωτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) έχει καταπιαστεί με τη δημιουργία ενός αεροσκάφους που να μπορεί να πετάξει χαμηλά πάνω από τη θάλασσα, καθώς πλησιάζει το στόχο του, πριν εξαφανιστεί αιφνιδιαστικά κάτω από το νερό αποφεύγοντας την ανίχνευση από τα εχθρικά ραντάρ!
Εν συνεχεία, «υφέρποντας» υποβρυχίως για αρκετά μέτρα θα είναι σε θέση να πλησιάσει και πάλι το στόχο του πριν ξαναεπιτεθεί από ακόμη κοντινότερη απόσταση – πιθανώς βάλλοντας κατά πλοίου ή άλλου στόχου επιφανείας ή μιας παράκτιας εγκατάστασης.
Το περιοδικό New Scientist αναφέρει ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ το 2008 και πλέον έχει φτάσει στο στάδιο της υποβολής σχεδίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η DARPA δεν αποκλείεται να αρχίσει να χρηματοδοτεί την κατασκευή του μέσα στον επόμενο χρόνο. Η τεχνολογική πρόκληση είναι μεγάλη: θα πρέπει να συνδυαστούν οι αρχές της υδροδυναμικής και της αεροδυναμικής.
Από τη μια πλευρά τα αεροσκάφη πρέπει να είναι ελαφριά, ώστε με την ελάχιστη ώση του κινητήρα να πετούν, από την άλλη τα υποβρύχια πρέπει να είναι βαριά και δυνατά για να αντιστέκονται στην πίεση του νερού.
Για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια η μέθοδος που ενδείκνυται είναι να κατασκευαστεί ένα υποβρύχιο ελαφρύτερο από το νερό που να χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο τα πτερύγια-φτερά του που να το «σπρώχνουν» έξω από την επιφάνεια και να του επιτρέπει στη συνέχεια να πετά και να ελίσσεται.
Ο σχεδιαστής υποβρυχίων Graham Hawkes είναι αισιόδοξος για την έκβαση του προγράμματος θεωρώντας ότι χάρη στις ίνες του άνθρακα – ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό και με μικρό σχετικά βάρος – μπορούν να κατασκευαστούν σκάφη δυνατά και ελαφριά ταυτόχρονα, που να πετούν πάνω και κάτω από το νερό. «Δεν έχουμε παρά να μιμηθούμε τα πουλιά» σημειώνει. «Βάζουν το ράμφος τους στο νερό, βουτούν στο νερό ή σχίζουν την επιφάνειά του και ύστερα συνεχίζουν να πετούν».
Υπάρχουν όμως και οι απαισιόδοξοι, όπως ο Jim Mc Kenna, μηχανικός της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που βλέπουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος. Το κυριότερο ίσως είναι ότι οι μηχανές ενός αεροπλάνου – που έχουν θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς Κελσίου – πιθανώς να εκρηγνύονταν από την αιφνίδια αλλαγή θερμοκρασίας κατά την κατάδυσή τους στο νερό. «Αν αφήσουμε το κρύο νερό της θάλασσας να μπει σε μια ζεστή μηχανή, θα υποστεί τεράστιο θερμικό σοκ» υπογραμμίζει. Πολύ κοντά ή πολύ μακριά;
Πάντως το Πεντάγωνο φαίνεται ότι θα επιμείνει αρκετά στο μεγαλεπήβολο όνειρό του για ένα υποβρύχιο που πετάει…"

Κροκόδειλος αποφάσισε να πάει βόλτα σε εργοτάξιο

Ένας κροκόδειλος μήκους τριών μέτρων αναστάτωσε χθες το πρωί τη Φρανκφούρτη αφού αποφάσισε να πάρει τη βόλτα του σε ένα... εργοτάξιο.


Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από έναν οδηγό βρήκαν το ζώο που ζυγίζει 170 κιλά να ξεκουράζεται αμέριμνο στο εργοτάξιο αφού το είχε σκάσει από το κλουβί του. Δεν δυσκολεύτηκαν πάντως να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του 65χρονου κροκόδειλου: ακριβώς στο διπλανό κτήριο φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες μια παράσταση με ερπετά...

10.7.10

Μέσα σε μία μέρα ο λογαριασμός του από $28,96 έγινε $258.500.000!

Δεν είχε στο ήλιο μοίρα ο 29χρονος Κρις Σόου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μέσα σε μία μέρα άλλαξε όλη του η ζωή… Πώς;;; Κέρδισε 258.500.000 δολάρια και ο λογαριασμός του από τα 28,96 δολάρια που είχε… «χτύπησε κόκκινο»!!


Ο 29χρονος Κρις Σοου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορεί να σταματήσει να χαμογελά, αν και του λείπουν τα μπροστινά του δόντια… Η τύχη ήταν μαζί του την ώρα που έναντι των επτά δολαρίων αγόρασε το εισιτήριο για μία νέα ζωή
«Θα είναι υπέροχο για μένα… Θα μπορέσω να δω τα παιδιά μου, να κάνω πράγματα για αυτά που δεν μπορούσα και αυτό είναι θαυμάσιο» είπε χαρακτηριστικά.
Ποιο θα είναι όμως το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν πάρει στα χέρια του τα χρήματα;;
Όχι δεν θα πάει ταξίδι σε κάποιο εξωτικό μέρος αλλά θα επισκεφθεί τον οδοντίατρο για να φτιάξει τα μπροστινά του δόντια που του λείπουν. Έπειτα θα πληρώσει τους λογαριασμούς, θα ξεχρεώσει αυτούς από τους οποίους έχει δανειστεί και μετά θα πάρει τα παιδιά του και τα παιδιά της φίλης του και θα πάνε στη Disney World στη Φλόριντα
Τα 258,5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε είναι το 10ο μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία του αμερικανικού λοτό

Ξύπνησε μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ήταν άλλος!

Ο Tom Paterson, είναι ένας άντρας μόλις 39 ετών που η αγάπη του για τα extreme sports και ιδιαίτερα για την αναρρίχηση, παραλίγο να αποβεί μοιραία. Επιστρέφοντας οδικώς από τη λίμνη Λοχ Λόμοντ, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Μεγάλης Βρετανίας, τα λάστιχα του αυτοκινήτου γλίστρησαν στο πάγο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ξεφύγει από την ευθεία του πορεία και να καρφωθεί σε ένα δέντρο.


Ο Tom μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Southern General» της Γλασκόβης και έμεινε εκεί για έξι ολόκληρες βδομάδες σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν θα καταφέρει να συνέλθει και δεν έδιναν και πολλές ελπίδες στην πρώην σύζυγό του και στα δύο παιδιά του, ηλικίας 12 και 11 ετών αντίστοιχα.
Όμως θαύματα συμβαίνουν και εκείνος αποτελεί τρανή απόδειξη. Μετά από 1,5 μήνα «επέστρεψε» στη ζωή. Όταν συνήλθε, οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους αλλά… ούτε και στα αυτιά τους.
«Αρχικά δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να περπατήσω, να κινηθώ. Ήμουν σαν ένα μικρό παιδί και αυτό ήταν κάπως υποτιμητικό για μένα. Έπρεπε να ξεκινήσω πάλι από την αρχή, να τα μαθαίνω όλα από την αρχή» είπε ο ίδιος.
Υπήρχε όμως κάτι περίεργο στην όλη υπόθεση. Όταν συνήλθε άρχισε να μιλάει με μία περίεργη προφορά που δεν θύμιζε σε τίποτα την καθεαυτή βρετανική προφορά. Ήταν λίγο πιο εξευρωπαϊσμένη.
«Όταν πρωτοάκουσα τη φωνή μου, μου φάνηκε πολύ αστεία, σχεδόν γελοία! Οι γύρω μου άρχισαν να με ρωτάνε από πού είμαι. Όλη μου τη ζωή ήμουν ο Τομ από την πόλη Λαργκς (Largs) της Σκωτίας και τώρα ξαφνικά ήμουν ο Τόμας από την Πολωνία. Αμφισβητούσαν την καταγωγή μου εξαιτίας της προφοράς μου».
Και συνεχίζει: «Κάτι που θυμάμαι γιατί ήταν πραγματικά αστείο, ήταν όταν με επισκέφθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου. Με ρώτησαν: «Σίγουρα ζούσες πάντα στη Σκωτία;» Και άντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Αλλά και όταν τον συναντούσαν άγνωστοι, θεωρούσαν ότι είναι πολωνός που απλώς μιλά εξαιρετικά καλά αγγλικά, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν εκείνοι που τον ρωτούσαν: «Από πού κατάγεσαι;». Χωρίς να είναι σε θέση ο ίδιος να καταλάβει τι του συνέβαινε, την κατάστασή του την επεξήγησε κάποιος λογοθεραπευτής, ο οποίος του είπε ότι μετά από κάποιες κρανιακές τραυματικές εμπειρίες, είναι δυνατόν να αλλάξει η προφορά του λόγου του ασθενούς.

Πήγαινε στις κηδείες για το φαγητό!

Για πολλούς είναι δύσκολο να παρευρεθούν σε μία κηδεία. Το πένθος, ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου, το τελευταίο αντίο…Αυτά δεν ισχύουν όμως για έναν άνδρα στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος ήταν τακτικός… θαμώνας των γραφείων κηδειών.


Υπάλληλοι ενός γραφείου ανακάλυψαν ότι ένα από τα άτομα που είχαν έρθει σε μία κηδεία, τους ήταν γνωστό φυσιογνωμικά. Όταν λίγες μέρες αργότερα τον είδαν και σε άλλη κηδεία, κατάλαβαν τι συνέβαινε. Ο άνδρας αυτός πήγαινε σε τουλάχιστον τέσσερις κηδείες την εβδομάδα τους τελευταίους δύο μήνες για έναν πολύ απλό λόγο… το φαγητό!
Ο άνδρας έτρωγε από τον μπουφέ και πολλές φορές έπαιρνε τα περισσεύματα για το σπίτι!
Εφόσον ο άνδρας δεν παρέβαινε κάποιο νόμο, οι υπάλληλοι του γραφείου δεν κάλεσαν την Αστυνομία.
Τον φωτογράφισαν, όμως, και στη συνέχεια έστειλαν τη φωτογραφία τους σε όλα τα γραφεία τελετών της περιοχής τους, για να έχουν οι συνάδελφοί τους, το νου τους!

Ονόμασε το μωρό της Jazz γιατί γέννησε μέσα σε ένα αυτοκίνητο αυτού του μοντέλου!

Μια περήφανη μητέρα στο Χονγκ Κονγκ περιέγραψε γιατί ονόμασε το νεογέννητο μωρό της Jazz μετά τη πρόωρη άφιξή του στον Κόσμο το πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου κουπέ Χόντα μοντέλο Jazz.


Η βρετανή Σάρα Ο' Κόνορ, 33 χρόνων κατόρθωσε να φθάσει μέχρι το χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου Πρίγκιπας της Ουαλίας όταν "η μικρούλα Λιράν Τζαζ αποφάσισε να μην περιμένει άλλο και έκανε την εμφάνιση της στον κόσμο μας στις 8 Μαρτίου".
Οταν πλέον κατέστη σαφές ότι η επίτοκος δεν θα κατόρθωνε να φτάσει μέχρι την αίθουσα τοκετών, η Ο' Κόνορ δηλώνει " περίπου 15 άνθρωποι έσπευσαν για βοήθεια από το νοσοκομείο. Δύο ή τρεις από αυτούς κρατούσαν μεγάλα σεντόνια για να καλύψουν το χώρο γύρο από το αυτοκίνητο και να προστατέψουν την αξιοπρέπεια μου".
Οταν το βρέφος και η μητέρα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πτέρυγα ανάνηψης της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, ο πατέρας του μωρού, ο 34χρονος Πολ δήλωσε χαμογελώντας " Στο διαφημιστικό της πρόγραμμα η εταιρία Χόντα δείχνει πώς να χωρέσει μια σανίδα του σερφ ή ένα πλυντήριο στο μπαγκάζ του Jazz, αλλά δεν είδα καμιά διαφήμιση που να δείχνει πώς κάποια μπορεί να γεννήσει μέσα σ' αυτό".

Ο κλέφτης εσωρούχων τελικά ήταν γάτος

Ανάστατη ήταν εδώ και καιρό η αστυνομία του Σαουθάμπτον εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κλοπών από κήπους σπιτιών.


Ο άγνωστος κλέφτης αφαιρούσε κάλτσες, γάντια και κυρίως γυναικεία εσώρουχα, με λίγα λόγια ό,τι κρεμόταν στο σκοινί ή βρισκόταν πεταμμένο στον κήπο.
Και τα κρούσματα αυξάνονταν δραματικά μέχρι που ο δράστης συνελήφθη επ΄αυτοφόρω κι επρόκειτο για έναν κλεπτομανή γάτο.
Ο 13χρονος Οσκαρ ήθελε να ευχαριστήσει τους νέους ιδιοκτήτες του και κάθε μέρα τους πήγαινε "δώρα" στο σπίτι τους στο Πόρτσγουντ του Σαουθάμπτον.
Οι νέοι ιδιοκτήτες του είπαν ότι από τα Χριστούγεννα που τον έχουν υιοθετήσει τους πηγαίνει καθημερινά αντικείμενα: γάντια εργασίας, επικαλαμίδες, πινέλα και παιδικά εσώρουχα.
Οταν όμως άρχισε να τους φέρνει γυναικεία εσώρουχα τότε ειδοποίησαν την αστυνομία.
Κατά μέσο όρο ο Οσκαρ διέπραττε δέκα κλοπές την ημέρα.

9.7.10

5χρονος πήρε το τζιπ του πατέρα του και πήγε βόλτα στη πόλη!

Ο 5χρονος Thomas Chatfield είχε όρεξη για περιπέτειες. Σηκώθηκε λοιπόν από το κρεβάτι του και χωρίς να τον πάρει κανείς μυρωδιά, έκλεψε το τζιπ (Mitsubishi Shogun) του πατέρα του και αποφάσισε να πάει μια βολτίτσα στους δρόμους της πόλης του, όπου εκείνη την ώρα ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα, αφού όλοι πήγαιναν στις δουλειές τους.


Πώς έφτανε το γκάζι και το φρένο μη μας ρωτάτε. Για περισσότερα από έξι χλμ. πάντως έκανε τη βολτούλα του, με τους διερχόμενους οδηγούς να βλέπουν μόνο το κεφαλάκι του.
Τελικά, η βόλτα είχε… άσχημη κατάληξη, αφού το τζιπ καρφώθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι το παιδί.
Εννοείται ότι η μητέρα του μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, πετάχτηκε από το κρεβάτι και αναζητούσε με αγωνία τον μικρό Thomas.
Μετά το… άδοξο τέλος της βόλτας την ειδοποίησαν οι αστυνομικοί κι έτσι ο μικρός επέστρεψε στην αγκαλιά την μαμάς του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προσπαθήσει να το παίξει ξανά Σουμάχερ.

Εξι εκατ. μπουκάλια και 19 χρόνια για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος!

Συνολικά έξι εκατομμύρια μπουκάλια χρησιμοποίησε ένας γηραλέος καλλιτέχνης από το Quilmes της Αργεντινής, προκειμένου να κατασκευάσει το σπίτι του.
 Ο Τitο Ingenieri μάζευε για πολλά χρόνια τα μπουκάλια από διάφορους δρόμους και γείτονες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τίτο, ακτιβιστής και παθιασμένος με την ανακύκλωση άνοιξε το σπίτι του για τις τηλεοπτικές κάμερες.
Δείτε στη φωτογραφία το ομολογουμένως πρωτότυπο έργο του Tiτo, αποτέλεσμα μιας κοπιαστικής εργασίας που χρειάστηκε σχεδόν 19 χρόνια για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος.
Στην αρχή νόμισα ανακυκλωμένων προσπάθεια κτίριο Τίτο Ingenieri ήταν σαν όλα τα άλλα που έχουν χαρακτηρίζονται σε Trend Hunter. Έκανα λάθος, τόσο οδυνηρή. Η επιδίωξη της ζωής, χρειάστηκε σχεδόν 19 χρόνια και έξι εκατομμύρια φιάλες μπίρας για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος.

Ζημιά που αγγίζει τα 300,000 ευρώ στοίχησε ένα test drive

Πρόκειται για ένα αμάξι Pagani Zonda αξίας 500,000 ευρώ.
 Πριν λίγο καιρό ένας άνθρωπος από τη Σκωτία το πήρε για να κάνει ένα test drive. Για καλή του τύχη ήταν ασφαλισμένος αφού το αμάξι το τράκαρε. Εξαιτίας της ιδιαίτερης κατασκευής του το αμάξι γύρισε στην Ιταλία για να επισκευαστεί.

Η ζημιά του αγγίζει τα 300,000 ευρώ. Εκπρόσωποι της ασφαλιστικής πήγαν στην Ιταλία για να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του εργοστασίου αλλα και τον ίδιο τον σχεδιαστή για το πως ο λογαριασμός έφτασε σε αυτά τα ύψη.

Χάρισαν κατά λάθος σε φιλανθρωπική οργάνωση βαλίτσα με $100.000!

'Oταν χάριζε τη βαλίτσα της στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αυστραλίας «Στρατός της Σωτηρίας», δεν γνώριζε ότι ο άνδρας της είχε κρύψει μέσα σε αυτήν 100.000 δολάρια!
 Μόλις το πληροφορήθηκε, έτρεξε πανικόβλητη στην οργάνωση για να πάρει πίσω την «πολύτιμη» βαλίτσα. Για κακή της τύχη, όμως, αυτή είχε ήδη πωληθεί.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα για να εντοπισθούν οι αγοραστές αλλά και τα χρήματα. Τελικά, οι νέοι κάτοχοι της βαλίτσας βρέθηκαν, οι οποίοι είχαν προλάβει να καταθέσουν τα λεφτά σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς.
Έτσι, ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους καθώς "κράτησαν κάτι που γνώριζαν πως δεν είναι δικό τους".

Tο χαμένο του φίδι θα του στοιχήσει 100 χιλιάδες ευρώ!

Το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ καλείται να πληρώσει στο Γερμανικό κράτος ένας 19χρονος για την επιχείρηση έρευνας που διεξήγαγε η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να βρει το δηλητηριώδες φίδι του, το οποίο το είχε σκάσει από το κλουβί του.


Τελικά το φίδι βρέθηκε νεκρό έπειτα από τρεις εβδομάδες εντατικών ερευνών. Όμως στην προσπάθειά τους οι αρχές να εντοπίσουν την κόμπρα του νεαρού αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την πολυκατοικία και να διαλύσουν κυριολεκτικά το διαμέρισμά του.
Οι άντρες της πυροσβεστικής ξήλωσαν τα πατώματα και τους τοίχους του διαμερίσματος, ενώ ζήτησαν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους λόγω κινδύνου να βρεθούν αντιμέτωποι με την επικίνδυνη κόμπρα.
Καθημερινά για τρεις εβδομάδες έλεγχαν το σφραγισμένο κτίριο έως ότου βρήκαν το φίδι νεκρό.
Οι ένοικοι γύρισαν στην πολυκατοικία τους δηλώνοντας ανακουφισμένοι από την εξέλιξη, ωστόσο το διαμέρισμα του 19χρονου είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, ενώ καλείται τώρα να πληρώσει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ για τις "εργασίες" της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι τερματοφύλακες με κόκκινη φανέλα τρώνε λιγότερα γκολ!

Το χρώμα της φανέλας ενός τερματοφύλακα μπορεί να επηρεάσει τον παίκτη που χτυπάει ένα πέναλτι στο ποδόσφαιρο.
 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου του Τσίτσεστερ της Μ. Βρετανίας.

Οι ερευνητές έκαναν σειρά πειραμάτων βάζοντας δεκάδες παίκτες να κτυπήσουν πολλά πέναλτι απέναντι σε τερματοφύλακες που φορούσαν φανέλες διαφορετικού χρώματος κάθε φορά (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε κ.α.). Όπως αποδείχθηκε, τα λιγότερα επιτυχημένα πέναλτι ήσαν απέναντι σε τερματοφύλακες ντυμένους στα κόκκινα.
Αναλυτικότερα, το ποσοστό επιτυχίας ήταν απέναντι σε κόκκινο τερματοφύλακα μόλις 54%. Tο μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας ήταν απέναντι σε πράσινο τερματοφύλακα με 75%, ενώ ενδιάμεσα ήσαν τα ποσοστά απέναντι σε έναν κίτρινο (69%) και σε έναν μπλε γκολκίπερ (72%).
Η έρευνα θα παρουσιαστεί στην ετήσια συνδιάσκεψη της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας.

Απροσδόκητη άνοδο στην παραγωγικότητα φέρνει το Μουντιάλ!

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA 2010 αποδεικνύεται ότι μπορεί να φέρει απροσδόκητη άνοδο στην παραγωγικότητα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης από την Hewlett – Packard, στο πλαίσιο της καμπάνιας ‘Laser Jet Pays You Back’.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ισχυρίζονται ότι είναι πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στο χώρο εργασίας, έπειτα από μια νίκη της εθνικής τους ομάδας.
Μιλώντας με αποκλειστικά οικονομικούς όρους, μία νίκη για την Ολλανδία ή την Ισπανία θα ήταν ό,τι καλύτερο για την Ευρώπη! " Την έρευνα έκανε στην Eυρώπη η IDG για λογαριασμό της HP.

Δικέφαλο μοσχαράκι!

Ο ιδιοκτήτης του το αποκαλεί "θεϊκό θαύμα" και ήρθε στον κόσμο μετά από προσπάθειες δύο ωρών και πολλές εξωθήσεις.
 Ο τοκετός ήταν δύσκολος, αλλά σύμφωνα με τον κτηνίατρο, η υγεία του δικέφαλου μοσχαριού έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται να επιβιώσει.

Το παράξενο πλάσμα γεννήθηκε στη φάρμα του Σόμπι ελ-Γκανζούρι (Sobhy el-Ganzoury) στη Βόρεια Αίγυπτο το περασμένο Σάββατο και μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να σταθεί όρθιο, επειδή τα πόδια του είναι ακόμα αδύναμα και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των δύο κεφαλιών του, γι' αυτό του δίνουν το μητρικό γάλα με ένα μπιμπερό.
"Πρόκειται για θεϊκό θαύμα", είπε στο πρακτορείο Associated Press ο κύριος ελ-Γκανζούρι, συμπληρώνοντας ότι προτίθεται να κρατήσει το δικέφαλο μοσχαράκι ως υπενθύμιση ότι "Ο Θεός είναι ικανός να κάνει τα πάντα".

Δήμαρχος σκοτώνει πολιτικό αντίπαλό του επειδή τον κορόιδεψε για μια εκλογική ήττα!

Ένας μεξικανός δήμαρχος σκότωσε έναν πολιτικό αντίπαλό του και τραυμάτισε έναν άλλο ανοίγοντας πυρ εναντίον τους επειδή τον κορόιδεψαν για την ήττα του κόμματός του, του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) στις εκλογές της Κυριακή
ς στη μεξικανική πολιτεία Οαχάκα (νότιο Μεξικό), ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.

"Ο πρόεδρος του δημοτικου συμβουλίου του Σαν Πέντρο Τοτολαπάν, ο Χεράρντο Χαρκίν Ντίας, πυροβόλησε εναντίον δύο μελών του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD, αριστερά) που τον κορόιδεψαν επειδή το PRI έχασε τη θέση του κυβερνήτη", αναφέρει η αστυνομία στης Πολιτείας της Οαχάκα σε ανακοίνωσή της.
Την Κυριακή, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από το Κόμμα Εθνικής Δράσης του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλντερόν και το PRD κέρδισε τη νότια αυτή Πολιτεία από το PRI, που την κυβερνούσε εδώ και 80 χρόνια.

Θα δημιουργήσουν νησί από 44 εκατ. κιλά πλαστικά μπουκάλια!

"Ένα νησί στο μέγεθος της Χαβάη φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικά μπουκάλια αποτελεί μέρος ενός πραγματικά απίστευτου περιβαλλοντολογικού οράματος για ένα πιο οικολογικό μέλλον.
 Μια ομάδα από Ολλανδούς επιστήμονες το έχουν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν το νησί της ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας 44 εκατ. κιλά πλαστικά μπουκάλια!

Μάλιστα, η ηλιακή και αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει το νησί και τους 500.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του project, το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τρεις σκοπούς: "πρώτον να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από την τεράστια ποσότητα πλαστικού, να δημιουργήσουμε νέα γη και να φτιάξουμε ένα διατηρήσιμο περιβάλλον".
Ο Ειρηνικός ωκεανός κατέχει τα ηνία της μεγαλύτερης ποσότητας πλαστικών απορριμμάτων στο κόσμο τα οποία είναι θανάσιμα για τη θαλάσσια ζωή. Η ομάδα σκοπεύει να ανακυκλώσει το πλαστικό και να δημιουργήσει πλωτές εξέδρες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν το έδαφος για 10.000 τετ. χλμ του νησιού.
Παράλληλα, μέσα στα σχέδια των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μεγάλες εκτάσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την καλλιέργεια, ενώ το νησί θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να είναι αυτάρκεις οι κάτοικοι προσφέροντάς τους τροφή και εργασία."

8.7.10

Συγκλονιστικό: Ο διάσημος, άσημος βιολιστής στο μετρό!

Ένα κρύο πρωινό τον Γενάρη του 2007. Έπαιξε έξι κομμάτια του Μπαχ για περίπου 45 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, περίπου 2 χιλιάδες άτομα πέρασαν από το σταθμό, οι περισσότεροι καθ' οδόν για τη δουλειά τους. Μετά από...3 λεπτά ένας μεσήλικας πρόσεξε ότι κάποιος έπαιζε μουσική. Βράδυνε το βήμα του, σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προχώρησε βιαστικός για τον προορισμό του.


4 λεπτά αργότερα ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολάριο: μια γυναίκα έριξε τα χρήματα στο κουτί του και χωρίς να σταματήσει συνέχισε το δρόμο της.

6 λεπτά, ένας νεαρός έγειρε στον τοίχο για να τον ακούσει, μετά κοίταξε το ρολόι του και συνέχισε να περπατά.

10 λεπτά, ένα αγοράκι 3 ετών σταμάτησε, αλλά η μητέρα του το έσυρε βιαστικά να συνεχίσει, καθώς το παιδί σταμάτησε για να δει τον βιολιστή. Τελικά η μητέρα έσπρωξε δυνατά το παιδί και το παιδί ξανάρχισε να περπατά γυρνώντας ολοένα το κεφάλι προς τα πίσω. Την ίδια αντίδραση είχαν και πολλά άλλα παιδιά. Όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι γονείς τα πίεζαν να προχωρήσουν.

45 λεπτά: ο μουσικός συνέχισε να παίζει. Μόνον 6 άνθρωποι είχαν για λίγο σταματήσει. Περίπου 20 άτομα του άφησαν χρήματα χωρίς να διακόψουν το ρυθμό τους. Συγκέντρωσε συνολικά 32 δολάρια. 1 ώρα: τελείωσε το παίξιμο και μια σιγή απλώθηκε παντού. Κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δε χειροκρότησε ούτε υπήρξε έστω κάποιο ίχνος αναγνώρισης.



Κανείς δεν το 'ξερε, αλλά ο βιολιστής ήταν ο Τζόσουα Μπελλ, ένας από τους καλύτερους μουσικούς στον κόσμο. Έπαιξε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια που έχουν ποτέ γραφτεί, με ένα βιολί αξίας 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Δύο μέρες νωρίτερα, ο Τζόσουα Μπελλ γέμισε ασφυκτικά ένα θέατρο στη Βοστώνη, σε συναυλία που η μέση τιμή του εισιτηρίου άγγιξε τα 100 δολάρια.



Πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Ο Τζόσουα Μπελλ έπαιξε ινκόγκνιτο στο σταθμό του μετρό στα πλαίσια ενός κοινωνιολογικού πειράματος που οργάνωσε η Ουάσιγκτον Ποστ για την αντίληψη, το γούστο και τις προτεραιότητες των ανθρώπων. Το ερώτημα που προέκυψε: σε ένα ουδέτερο περιβάλλον και σε ακατάλληλη ώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά; Σταματούμε για να την απολαύσουμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο όταν εκδηλώνεται σε ασυνήθιστα χωροχρονικά πλαίσια; Ενα συμπέρασμα που πιθανώς μπορεί να εξαχθεί από το συγκεκριμένο πείραμα είναι:



Αν δεν έχουμε ένα λεπτό για να σταματήσουμε και ν' ακούσουμε έναν από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου να παίζει ένα από τα ωραιότερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ, με ένα από τα ομορφότερα μουσικά όργανα... πόσα άλλα πράγματα χάνουμε άραγε;

7.7.10

Έμιλι, μια τόσο διαφορετική ναυαγοσώστης!

"Αν η εικόνα που έχετε για τους ναυαγοσώστες είναι συνδυασμένη με όμορφα, καλογυμνασμένα κορμιά με πορτοκαλοκόκκινα μαγιό να τρέχουν στην παραλία, καιρός να την ξεχάσετε.


Έφτασε η Έμιλι, το ρομπότ-ναυαγοσώστης, το οποίο σε τίποτε δεν θυμίζει την «Σι Τζέι» του Baywatch, κατά κόσμον Πάμελα Άντερσον, ή τον επιβλητικό Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Πρόκειται για μια ρομποτική σανίδα, η οποία μπορεί να κινείται μόνη της με μεγάλη ταχύτητα στο νερό, εντοπίζοντας τους κολυμβητές που κινδυνεύουν.
Όταν φθάνει στον προορισμό της, ο ναυαγοσώστης πατάει ένα κουμπί και το ρομπότ σταματάει, προκειμένου ο άνθρωπος να κρατηθεί πάνω της, ώσπου να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ακτή.
Ο Τόνι Μάλιγκαν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που κατασκεύασε την Έμιλι, αναγνωρίζει ότι ο ρομποτικός ναυαγοσώστης δεν μπορεί να διαθέτει την πείρα ενός πραγματικού ναυαγοσώστη, ωστόσο εκτιμά ότι η συσκευή «θα βοηθήσει το έργο των ανθρώπων».
Μάλιστα, από το 2011, η Έμιλι θα διαθέτει ενσωματωμένο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ, το οποίο θα «σκανάρει» το νερό, εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας τις κινήσεις που κάνει ένας κολυμβητής, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Αγοράστε ελικόπτερο για να αποφεύγετε το μποτιλιάρισμα»!

Μια πρωτότυπη λύση στο μποτιλιάρισμα σκέφτηκε ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, Μπορίς Γκρομόφ
. Συνέστησε στους Μοσχοβίτες, για να αποφεύγουν την κίνηση στους δρόμους, να αγοράσουν ελικόπτερο!

«Εγώ μετακινούμαι με ελικόπτερο. Πρέπει και εσείς να αγοράσετε ελικόπτερα αντί για αυτοκίνητα και έτσι δεν θα χρειάζεστε τους δρόμους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκρομόφ.
Αν και ελπιδοφόρα, η συμβουλή του Γκρομόφ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη Μόσχα, καθώς απαγορεύονται οι ιδιωτικές πτήσεις πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα.
Πάντως, οι ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι γλυτώνουν τα μποτιλιαρίσματα, καθώς τα υπηρεσιακά αυτοκίνητά τους διαθέτουν σειρήνες και φάρους που τους επιτρέπουν να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως τα ασθενοφόρα, τα αστυνομικά και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Συγκλονιστικό: Ο διάσημος, άσημος βιολιστής στο μετρό!

Ένα κρύο πρωινό τον Γενάρη του 2007. Έπαιξε έξι κομμάτια του Μπαχ για περίπου 45 λεπτά.
 Στο διάστημα αυτό, περίπου 2 χιλιάδες άτομα πέρασαν από το σταθμό, οι περισσότεροι καθ' οδόν για τη δουλειά τους. Μετά από...3 λεπτά ένας μεσήλικας πρόσεξε ότι κάποιος έπαιζε μουσική. Βράδυνε το βήμα του, σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προχώρησε βιαστικός για τον προορισμό του.

4 λεπτά αργότερα ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολάριο: μια γυναίκα έριξε τα χρήματα στο κουτί του και χωρίς να σταματήσει συνέχισε το δρόμο της.
6 λεπτά, ένας νεαρός έγειρε στον τοίχο για να τον ακούσει, μετά κοίταξε το ρολόι του και συνέχισε να περπατά.
10 λεπτά, ένα αγοράκι 3 ετών σταμάτησε, αλλά η μητέρα του το έσυρε βιαστικά να συνεχίσει, καθώς το παιδί σταμάτησε για να δει τον βιολιστή. Τελικά η μητέρα έσπρωξε δυνατά το παιδί και το παιδί ξανάρχισε να περπατά γυρνώντας ολοένα το κεφάλι προς τα πίσω. Την ίδια αντίδραση είχαν και πολλά άλλα παιδιά. Όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι γονείς τα πίεζαν να προχωρήσουν.
45 λεπτά: ο μουσικός συνέχισε να παίζει. Μόνον 6 άνθρωποι είχαν για λίγο σταματήσει. Περίπου 20 άτομα του άφησαν χρήματα χωρίς να διακόψουν το ρυθμό τους. Συγκέντρωσε συνολικά 32 δολάρια. 1 ώρα: τελείωσε το παίξιμο και μια σιγή απλώθηκε παντού. Κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δε χειροκρότησε ούτε υπήρξε έστω κάποιο ίχνος αναγνώρισης.
Κανείς δεν το 'ξερε, αλλά ο βιολιστής ήταν ο Τζόσουα Μπελλ, ένας από τους καλύτερους μουσικούς στον κόσμο. Έπαιξε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια που έχουν ποτέ γραφτεί, με ένα βιολί αξίας 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Δύο μέρες νωρίτερα, ο Τζόσουα Μπελλ γέμισε ασφυκτικά ένα θέατρο στη Βοστώνη, σε συναυλία που η μέση τιμή του εισιτηρίου άγγιξε τα 100 δολάρια.
Πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Ο Τζόσουα Μπελλ έπαιξε ινκόγκνιτο στο σταθμό του μετρό στα πλαίσια ενός κοινωνιολογικού πειράματος που οργάνωσε η Ουάσιγκτον Ποστ για την αντίληψη, το γούστο και τις προτεραιότητες των ανθρώπων. Το ερώτημα που προέκυψε: σε ένα ουδέτερο περιβάλλον και σε ακατάλληλη ώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά; Σταματούμε για να την απολαύσουμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο όταν εκδηλώνεται σε ασυνήθιστα χωροχρονικά πλαίσια; Ενα συμπέρασμα που πιθανώς μπορεί να εξαχθεί από το συγκεκριμένο πείραμα είναι:
Αν δεν έχουμε ένα λεπτό για να σταματήσουμε και ν' ακούσουμε έναν από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου να παίζει ένα από τα ωραιότερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ, με ένα από τα ομορφότερα μουσικά όργανα... πόσα άλλα πράγματα χάνουμε άραγε;
Δείτε το βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=hnOPu0_YWhw&feature=player_embedded

Ο «ευφυέστερος άνθρωπος στον κόσμο» αρνήθηκε έπαθλο ύψους $1.000.000!

Αποκαλείται ο «ευφυέστερος άνθρωπος στον κόσμο» και όχι άδικα
. Ο Ρώσος Γκριγκόρι Πέρελμαν κατάφερε να λύσει ένα από τα εφτά μεγαλύτερα μαθηματικά προβλήματα,την περίφημη «Υπόθεση του Πουανκαρέ», που παρέμενε αναπόδεικτη από το 1904, αλλά αρνήθηκε να παραλάβει το έπαθλο ύψους $1.000.000 που είχε οριστεί να καταλήξει στην τσέπη όποιου τα κατάφερνε.

Ο 44χρονος μαθηματικός δήλωσε για την απόφασή του: «δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα και η δόξα. Δεν θέλω να με επιδεικνύουν λες και είμαι κανένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Όχι μόνο δεν είμαι ήρωας των μαθηματικών, αμφιβάλλω κιόλας αν είμαι καν τόσο καλός μαθηματικός»!
Στη συνέχεια δέχτηκε πολλές πιέσεις προκειμένου να πάρει τα χρήματα και να τα δώσει σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα, αφού έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος είναι υπεράνω χρημάτων, πλήρως αντισυμβατικός και αντικομφορμιστής. Μετά την απόδειξη της «Υπόθεσης του Πουανκαρέ», παραιτήθηκε από τη θέση του ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Μαθηματικών της Αγ. Πετρούπολης και ζει σε ένα φτωχικό διαμέρισμα μαζί με την αδερφή του και τη μητέρα του.
Το μαθηματικό πρόβλημα που είχε διατυπώσει ο Πουανκαρέ το 1904 σε γενικές γραμμές καθορίζει ποια στερεά σώματα είναι ισοδύναμα, από τοπολογική άποψη με μια σφαίρα και ποια όχι. Η ίδια θεωρία αναφέρεται και σε «αντικείμενα» που βρίσκονται σε χώρους με περισσότερες των τριών διαστάσεων και είναι αδύνατο να τα δει κανείς. Μπορεί σε εμάς όλα αυτά, όπως και η απόφαση του Πέρελμαν να αρνηθεί τα χρήματα, να φαίνονται κινέζικα, όμως οι εφαρμογές που βρίσκουν σε τομείς όπως τα δίκτυα υπολογιστών, ανοίγουν νέους δρόμους στην επιστήμη.
Ο Πέρελμαν άρχισε να δημοσιεύει σημειώσεις του το 2002 στην ιστοσελίδα του αμερικανικού πανεπιστημίου του Κορνέλ και τελικά παρέδωσε 500 σελίδες (!) στις οποίες αποδεικνύει την περίφημη «Υπόθεση», ενώ χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια μελετών από τον μαθηματικό κόσμο προκειμένου να αποφανθούν ότι έχει δίκιο! Τον περασμένο Μάρτιο του απονεμήθηκε το βραβείο Χιλιετίας του Ινστιτούτου Μαθηματικών Clay (CMI), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το φθινόπωρο του 2010 το CMI θα γνωστοποιήσει με ποιο τρόπο το 1.000.000 δολ. που αρνήθηκε ο Πέρελμαν, θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος των μαθηματικών.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έκανε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Παγκόσμιο ρεκόρ κάλυψης απόστασης με μία και μοναδική φόρτιση, έκανε το Daihatsu Mira,
 το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η ιαπωνική εταιρεία Japanese Electric Vehicle Club.

Το Mira EV ταξίδευε με ταχύτητες της τάξης των 40 χιλιομέτρων την ώρα, και κινήθηκε συνολικά 27,5 ώρες, πριν σταματήσει αφού είχε διανύσει 1003 χιλιόμετρα στην πίστα της περιοχής Σιμοτσούμα.
Περίπου 17 οδηγοί πήραν μέρος στην κούρσα, στην οποία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν στα 556,6 χιλόμετρα.
Το Mira EV ηλεκτροδοτείται με 8320 κυλινδρικές μπαταρίες λιθίου -ιόντων.

Εγκαινιάστηκε η ψηλότερη σκηνή του κόσμου!

Η ψηλότερη σκηνή στον κόσμο εγκαινιάστηκε στο Καζακστάν.
Σχεδιασμένη από τους βρετανούς αρχιτέκτονες Foster & Partners, η σκηνή - the Khan Shatyr Entertainment Centre- βρίσκεται στην πρωτεύουσα Αστάνα και έχει ύψος 150 μέτρα.
Τα εγκαίνιά της συμπίπτουν με τον εορτασμό της 13ης επετείου από τότε που η Αστάνα έγινε πρωτεύουσα του Καζακστάν και των 70ων γενεθλίων του προέδρου της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.
Η σκηνή- κέντρο ψυχαγωγίας διαθέτει έναν τεράστιο χώρο αναψυχής, σχεδιασμένο έτσι ώστε να προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στηρίζεται σε μία βάση από τσιμέντο και είναι η υψηλότερη κατασκευή στη χώρα και η υψηλότερη σκηνή στον κόσμο.
Στο εσωτερικό της ο επισκέπτης μπορεί να βρει καταστήματα, εστιατόρια και κινηματογράφους- ακόμη και μία τεχνητή παραλία και χώρο για τρέξιμο. Στην Αστάνα οι εναλλαγές του κλίματος είναι εντυπωσιακές: από 30 βαθμούς κελσίου το καλοκαίρι, στους - 30 το χειμώνα.
Η γιγαντιαία κατασκευή χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί.

Καταβρόχθισε 54 χοτ ντογκ μέσα σε δέκα λεπτά!

Ένας 26χρονος καταβρόχθισε 54 χοτ ντονγκ μέσα σε δέκα λεπτά για να κερδίσει σε έναν δημοφιλή, ετήσιο διαγωνισμό
και να γυρίσει σπίτι του με την..."κίτρινη ζώνη της μουστάρδας", σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Daily News.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχής χρονιά που ο Τζόι "Σαγόνας" Τσέστνατ από την Καλιφόρνια κερδίζει στον Διάσημο Διαγωνισμό Κατανάλωσης Χοτ Ντογκ Nathan's.
Ο δεύτερος νικητής τερμάτισε με εννέα χοτ ντογκ λιγότερα. Όπως είπε ο Τσέστνατ, η υψηλή θερμοκρασία (34,4 βαθμοί Κελσίου) επηρέασαν αρνητικά την...απόδοσή του.
Εκτός από τη ζώνη, βέβαια, ο νικητής κέρδισε και 30.000 δολάρια. Πέρυσι ο Τζόι είχε καλύτερη απόδοση αφού είχε καταβροχθίσει 68 χοτ ντογκ.
Ο διαγωνισμός του Nathan's, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου στο Coney Island από το 1916, με εξαίρεση το 1941 που δεν πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο και το 1971 εξαιτίας των κοινωνικών αναταραχών.
Περίπου 20 συμμετέχοντες κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο μπροστά σε ένα τραπέζι μήκους εννέα μέτρων όπου τους σερβίρονται δίσκοι γεμάτοι χοτ ντογκ.
Επευφημούμενοι από εκατοντάδες παρευρισκόμενους, καταβροχθίζουν το ένα μετά το άλλο τα χοτ ντογκ, σταματώντας μόνο για να πάρουν μία ανάσα και να πιουν λίγο νερό.

Αποφάσισε να γίνει γυναίκα για να ξεφύγει από τα χρέη!

Τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να ξεφύγει από τα χρέη διάλεξε ένας άνδρας στην Μεγάλη Βρετανία, που έχασε την δουλειά του και δεν μπορούσε να πληρώσει.
Για να μην δει την περιουσία του να βγαίνει στο σφυρί, λοιπόν, προτίμησε να κάνει... εγχείρηση αλλαγής φύλου!
Ο πρώην κύριος είχε «φουσκώσει» για τα καλά τις πιστωτικές κάρτες, ενώ δεν είχε χρήματα να πληρώσει ούτε το στεγαστικό δάνειο. Μην αντέχοντας το «κυνήγι», αποφάσισε να γίνει γυναίκα, αν και απ’ ότι φαίνεται δεν σταμάτησε να προσπαθεί να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του.
Το πρωτοφανές περιστατικό έκανε γνωστό η ηθοποιός Sarah Thom, καθώς για τις ανάγκες του νέου της ρόλου ρώτησε τράπεζες για τους πιο ακραίους τρόπους που έχουν επιλέξει οι πελάτες τους προκειμένου να ξεφύγουν από τα χρέη.

Αποκοιμήθηκε μέσα στον κινητήρα αεροπλάνου!

Το αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών ήταν έτοιμο να πετάξει και ο μηχανικός τελευταία στιγμή είδε κάτι περίεργο.
Ένα πόδι να κρέμεται έξω από τον κινητήρα του αεροπλάνου.
Κοίταξε ξανά να δει μήπως κάνουν παιχνίδια τα μάτια του αλλά έβλεπε καλά. Φώναξε τους υπόλοιπους και πήγαν να δουν τι ήταν. Ένας άνθρωπος είχε κοιμηθεί μέσα στον κινητήρα.
Είχε μεθύσει και είχε χάσει τις αισθήσεις του εκεί. Τον έβγαλαν από κει μέσα, του έδωσαν 2-3 φάπες για να ξυπνήσει και έτσι το αεροπλάνο έφυγε για τον προορισμό του, ευτυχώς χωρίς θύματα

Μετά από 1500 τσιμπήματα μελισσών έχει αλλάξει η ζωή της!

Η 45χρονη Sami Chugg ήταν για χρόνια στο κρεβάτι σε πολύ άσχημη κατάσταση αφού πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και η ασθένεια είχε προχωρήσει πολύ.

Η γυναίκα αυτή πριν λίγο καιρό όμως λέει ότι ξεκίνησε μια διαφορετική θεραπεία που σήμερα την έχει φέρει και πάλι στα πόδια της.
Είναι μια θεραπεία με μέλισσες. Μέλισσες τοποθετοντουσαν στην πλάτη της κοντά στην περιοχή της σπονδυλικής της στήλης. Οι μέλισσες την τσιμπούσαν και το δηλητήριο τους βοήθησαν πολύ την κατάστασή της. Φυσικά αυτού του είδους η θεραπεία θα μπορούσε όχι μόνο να μην έχει αποτέλεσμα αλλά να είναι και επικίνδυνη. Η Sami σήμερα μετά από 1500 τσιμπήματα έχει αλλάξει τη ζωή της.

5.7.10

Θα επιστρέψει στην πατρίδα της με στρατιωτικό αεροσκάφος λόγω βάρους

Μία Αϊτινή περίμενε 11 μέρες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Δομινικανής Δημοκρατίας γιατί καμία αεροπορική εταιρία δεν μπορούσε να μεταφέρει την 220 κιλών γυναίκα στις ΗΠΑ.


Τελικώς βρέθηκε λύση την οποία και έδωσε η πολεμική αεροπορία της χώρας, που συμφώνησε να παραχωρήσει αεροσκάφος της για να μεταφέρει αύριο Πέμπτη την Ντομινίκ Λανουάζ στις ΗΠΑ, όπου διαμένει τέσσερα χρόνια, μετέδωσαν χθες τα τοπικά μμε.
Η Λανουάζ, αμερικανική υπήκοος, δήλωσε στον Τύπο ότι μετέβη αεροπορικώς στην Αϊτή με ιδιωτικό αεροσκάφος, τον Νοέμβριο. Έκτοτε όμως είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έχοντας τραυματιστεί στο πόδι κατά την άφιξή της.
Η εφημερίδα El Diario Libre έγραψε ότι η γυναίκα ταξίδεψε από την Αϊτή στον Άγιο Δομίνικο πάνω σε ένα κρεβάτι το οποίο είχαν φορτώσει στην καρότσα ενός φορτηγού.
Η Λανουάζ έχει επτά παιδιά που ζουν στο Μαϊάμι, αλλά στην Αϊτή δεν έχει πλέον κανέναν συγγενή αφού όλοι σκοτώθηκαν στο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Δραπέτευσαν από τη φυλακή μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα!

Δύο κατάδικοι δραπέτευσαν από φυλακή υψηλής ασφάλειας στην Αργεντινή μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα!


Ο Maximiliano Pereyra και ο Ariel Diaz κατάφεραν να διαφύγουν της προσοχής 300 αστυνομικών και να δραπετεύσουν, μια εβδομάδα μετά τη φυλάκισή τους, χάρη στην εμπνευσμένη μεταμφίεσή τους.
Οι δύο κατάδικοι φόρεσαν προβιές και κεφαλές προβάτων και διέφυγαν στους αγρούς όπου προφανώς βρήκαν καταφύγιο ανάμεσα στα κοπάδια των βοσκών. Ντόπιοι τους είδαν τη νύχτα να διασχίζουν τα χωράφια.

13χρονη συνήλθε από το κώμα και μιλούσε άλλη γλώσσα!

Τα χέρια ψηλά έχει σηκώσει η επιστήμη με την περίπτωση ενός 13χρονου κοριτσιού από την Κροατία
 το οποίο έπεσε σε κώμα για 24 ώρες και μόλις συνήλθε άρχισε να μιλάει άπταιστα γερμανικά.

Φυσικά οι γιατροί και οι γονείς τα έχασαν αφού η μικρή δεν μιλούσε καθόλου τα γερμανικά και επιπλέον μετά την περιπέτεια της υγείας της δεν ήταν σε θέση να μιλήσει τη μητρική της γλώσσα.
Πάντως οι ψυχίατροι αναφέρουν ότι παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και άλλες φορές με περιπτώσεις ανθρώπων που «ξύπνησαν» από κώμα και άρχισαν να μιλάνε άγνωστες γι’ αυτούς γλώσσες ή ακόμα και γλώσσες που δεν υπάρχουν πια. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο.