8.10.09

Με χαρτί υγείας στο σχολείο



Οι γονείς στην Ιρλανδία που δυσκολεύονται να αγοράσουν τα σχολικά βιβλία και τις σχολικές στολές στα παιδιά τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης τώρα ενδέχεται να πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όχι μόνο με το κολατσιό, αλλά και με το...χαρτί υγείας.





Οι μαθητές σε δημοτικό σχολείο της κομητείας Κορκ, στα νότια της χώρας, κλήθηκαν να πηγαίνουν στο σχολείο μαζί με το χαρτί υγείας τους, ώστε να συνεισφέρουν στην οικονομία, κάτι που αποτελεί περίτρανο παράδειγμα της δυσχερούς κατάστασης της ιρλανδικής οικονομίας.

"Η επιστολή εστάλη απλώς ως ένας τρόπος εξισορρόπησης των λογιστικών βιβλίων, εδώ στο σχολείο, και δεν συνιστά υποχρέωση (για τους γονείς)", δήλωσε η Κάθριν Ο΄Νιλ, διευθύντρια του σχολείο θηλέων St John's.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το αίτημα διατυπώθηκε εξαιτίας των περικοπών στις κυβερνητικές επιδοτήσεις για βιβλία και υπολογιστές.

"Έκανα μία σύντομη επίσκεψη στις τάξεις σήμερα το πρωί και θα έλεγα ότι τουλάχιστον οι μισοί μαθητές είχαν φέρει μαζί τους (χαρτί υγείας). Δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός σχολείων που κάνουν το ίδιο πράγμα", είπε η Ο΄Νιλ στο εθνικό ραδιόφωνο RTE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου