12.10.09

Έκθεση για το Πράσινο Σπίτι



Ανταπόκτιση από τη Λευκωσία

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Επίτροπος Περιβάλλοντος Κύπρου



Ο Ραδιοφωνικός σταθμός ΑΣΤΡΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργάνωσε και φέτος το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος, το οποίο ήταν το τρίτο κατά σειρά και είχε ως θέμα «Το πράσινο σπίτι».





Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 στο Πάρκο Αθαλάσσας – Αγ. Γεωργίου, στην Αγγλαντζιά από τις 15:00 – 18:00 το απόγευμα.



Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κατασκευές, συστήματα και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση και λειτουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού. Συγκεκριμένα στο χώρο του Φεστιβάλ εκτέθηκαν συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ηλιακοί συσσωρευτές, φωτοβολταϊκά, άνυνδρα φυτά, συστήματα ανακύκλωσης υλικών και επαναχρησιμοποίησης γκρίζων νερών, μηχανισμοί βιολογικής επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων κ.α. Για την ενημέρωση του κοινού λειτούργησαν περίπτερα τόσο κρατικών υπηρεσιών, όσο δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών.



Την εκδήλωση υποστήριξε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Όμιλος Λαϊκού.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις προς ενημέρωση των πολιτών για την πράσινη ανάπτυξη. Βέβαια προς το παρόν μόνο τα φωτοβολταικα αναπτύσσονται, αλλά κι αυτό είναι ένα θετικό βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή