1.10.09

Βραδιές βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου



Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 19:00, ξεκινούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι Βραδιές Βιβλίου, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.





Η έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου εκδηλώσεων 2009-2010, γίνεται με την παρουσίαση του νέου Βιβλίου του καθηγητή κ. Λευτέρη Ζούρου «Aς συμφιλιωθούμε με το Δαρβίνο, ας συμφιλιωθούμε με τη φύση μας και τη Φύση», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού του 2009 ως «Έτους Δαρβίνου», θα μιλήσουν οι κ.κ.:

- Κώστας Κριμπάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Ακαδημαϊκός

- Λευτέρης Οικονόμου, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης – τ. Πρόεδρος Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

- Καθώς και ο Συγγραφέας του Βιβλίου Λευτέρης Ζούρος

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη βραδιά, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε ενδιαφέροντες προβληματισμούς και ερωτήματα όπως: Ποια είναι η ερμηνευτική ισχύ της εξελικτικής θεωρίας; Ποια είναι τα κατά καιρούς επιχειρήματα που την καταρρίπτουν; Ποια είναι η θέση της βιολογίας στο σημερινό οικοδόμημα των Επιστημών; Ποια είναι η συνάφεια της βιολογικής με την πολιτισμική εξέλιξη; Ποια σημασία έχει η κατανόηση και αποδοχή της εξελικτικής καταγωγής ως δύναμη αυτογνωσίας, ταπεινοφροσύνης και συνυπευθυνότητας μπροστά στο μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί;



Οι βραδιές βιβλίου που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι μία σειρά από φιλικές συναντήσεις για όσους αγαπούν το βιβλίο και επιθυμούν μέσα από το διάβασμα να προσεγγίσουν την επιστήμη. Μία φορά το μήνα, ένα επιστημονικό βιβλίο, επιλεγμένο από τα μέλη της Βιβλιοθήκης, «ζωντανεύει» μέσα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και του συγγραφέα ή εισηγητών με ειδικές γνώσεις πάνω στα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00,Σάββατο:8.30-14.00).Ώρα προσέλευσης: 6.30 μ.μ. Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου