4.10.09

Το εργοστάσιο σοκολάτας υποδέχεται το κοινό του



Ο Willy Wonka και το... παραμυθένιο Εργοστάσιο Σοκολάτας του ετοιμάζονται...

για το θεατρικό τους ντεμπούτο. Το διάσημο παιδικό βιβλίο του Roald Dahl, που ο Tim Burton μετέφερε στη μεγάλη οθόνη με τον Johnny Depp πριν από 4 χρόνια, θα ''ανέβει'' στο Broadway, σε παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ, Sam Mendes.



Ο γνωστός Βρετανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου συζητά ακόμα και να σκηνοθετήσει το project, αν και κάτι τέτοιο ακόμα παραμένει μάλλον απίθανο.

Η θεατρική εκδοχή του αγαπημένου παιδικού μυθιστορήματος θα διατηρήσει αρκετά από τα στοιχεία της κινηματογραφικής εκδοχής του Burton, όπως την ποικιλία των χρωμάτων, αλλά μερικά από τα τραγούδια της ταινίας.

Τη μουσική της παράστασης θα υπογράφουν οι Marc Shaiman και Scott Wittman, που έντυσαν μουσικά το κινηματογραφικό Hairspray, ενώ τη θεατρική διασκευή του έργου έχει αναλάβει ο Σκωτσέζος David Greig.

Το ''Charlie and the Chocolate Factory'' έχει ως κεντρικό ήρωα ένα μικρό αγόρι που κερδίζει ένα από τα χρυσά εισιτήρια για μία... μοναδική ξενάγηση στο μαγευτικό εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού εκατομμυριούχου Willy Wonka.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη από την Paramount το 1971. 34 χρόνια αργότερα, η Warner προχώρησε στη δεύτερη κινηματογραφική του μεταφορά, με την υπογραφή του ''ειδικού'' Tim Burton και με τον Johnny Depp να φτάνει μέχρι τα Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Willy Wonka. Η ταινία σάρωσε στο box office με εισπράξεις που άγγιξαν τα 500 εκ. δολλάρια.

Τώρα ο βραβευμένος με Όσκαρ Sam Mendes του ''American Beauty'' οραματίζεται τη θεατρική του εκδοχή, που ελπίζουμε να είναι εξαιρετικά φαντασμαγορική. Γιατί το live είναι αλλιώς και το Broadway έχει παράδοση στα ''μεγάλα θεάματα''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου