6.10.09

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κερατσίνι



Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά δημιουργείται στο Κερατσίνι Σχολείο Δεύτερης Ηλικίας (ΣΔΕ) αλλά και Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ).

Ο Δήμος Κερατσινίου εντάχθηκε στο «Δίκτυο Διά Βίου Μάθησης – Ευκλείδης» και υπέγραψε το αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας. Όπως προβλέπεται σχετικά, εκτός από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο Κερατσίνι θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν και οι εξής δομές:





• Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων



• Κέντρο Διά Βίου Μάθησης από Απόσταση



• Σχολή Γονέων



• Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ)



Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με όλες αυτές τις δομές που για πρώτη φορά δημιουργούνται στο Κερατσίνι και έρχονται να καλύψουν μεγάλες και σημαντικές ανάγκες των κατοίκων, θα λειτουργούν και αυτόνομα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα:



• Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – Οδυσσέας



• Εκαπίδευση ενηλίκων στην απόκτηση δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες – Ήρων 2



• Διαχείριση κινδύνων, κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών – Εθελοντισμός.



Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς σχετικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία όλων αυτών των δομών, επισημαίνει χαρακτηριστικά:



«Νομίζω ότι το χρωστούσαμε στους Κερατσινιώτες. Οι συγκεκριμένες δομές που ιδρύσαμε και θα λειτουργήσουν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της περιοχής. Μην ξεχνάτε ότι το Κερατσίνι έχει ακόμα φτωχολογιά, ανθρώπους που από νωρίς βγήκαν στο μεροκάματο και στον αγώνα της ζωής. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω είναι ότι ο άνθρωπος όσο ζει μαθαίνει. Η έννοια της διά βίου μάθησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι το σημείο αιχμής για μας και τα παιδιά μας. Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα, μόνο με τη γνώση θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Θεωρώ λοιπόν ότι τόσο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όσο και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων αλλά και οι υπόλοιπες δομές και τα προγράμματα θα αγκαλιαστούν από τους Κερατσινιώτες και θα συσπειρώσουν γύρω τους σημαντικά τμήματα του πληθυσμού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου