6.10.09

Ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Ίλιο



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο του Alzheimer,

πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών και το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Πειραιά.

Παρόλο που η νόσος του Alzheimer αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη πρόοδος σε φαρμακευτικές αλλά και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις καθώς και δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, στοιχεία που δείχνουν το δρόμο για την πρόληψη και τη δημιουργία υποστηρικτικών δομών.

H Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτη αισθάνεται αυτούς του κραδασμούς και έτσι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου από το Μάιο του 2009 ξεκίνησε την Πρωτοβάθμια Ανίχνευση Διαταραχών Μνήμης σε άτομα της Γ’ και Δ’ Ηλικίας και συγκεκριμένα σε μέλη των Κ.Α.Π.Η. Έκτοτε έχουν εξεταστεί 285 ηλικιωμένοι, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιηθεί και Επιδημιολογική Μελέτη, τα ευρήματα της οποίας ανακοινώθηκαν στην ημερίδα.

Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη νόσο του Alzheimer, ο οποίος και επετεύχθη καθώς συμμετείχαν ασθενείς, συγγενείς, φίλοι και περιθάλποντες, καταθέτοντας τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου