2.9.09

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ


Παιδιά και νέοι απ όλο τον κόσμο καλούνται να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ Plural +, εκφράζοντας την άποψή τους (σε μορφή μικρού video) σε θέματα που αφορούν στη μετανάστευση, την πολυμορφία και την ταυτότητα των πολιτισμών. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, νέοι ηλικίας από 9 έως 25 ετών μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους, περιγράφοντας τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τη γνώμη τους αναφορικά στο θέμα της μετανάστευσης καθώς και στις προκλήσεις για τη διασφάλιση του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των ποικίλων πολιτισμικών κοινοτήτων. Το υλικό που θα σταλεί θα πρέπει να είναι σε μορφή DVD, διάρκειας 1 έως 5 λεπτά, θα πρέπει επίσης να είναι στα αγγλικά ή να έχει αγγλικούς υπότιτλους και να συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από νέους εκπροσώπους και διεθνούς φήμης κινηματογραφιστές -όπως ο Αμπάς Κιαροστάμι- θα ανακοινώσει τους νικητές στην Νέα Υόρκη στις 18 Δεκεμβρίου 2009, Διεθνή Ημέρα για την Μετανάστευση.
Στους νικητές (τρεις κατηγορίες) θα δοθεί χρηματικό έπαθλο και τα βραβευμένα videos θα προβληθούν διεθνώς τηλεοπτικά, δορυφορικά, μέσω διαδικτύου, κινηματογραφικών φεστιβάλ και DVD. Το Φεστιβάλ Plural + διοργανώνεται με πρωτοβουλία του UNAoC (United Nations Alliance of Civilizations) και του ΙΟΜ (Ιnternational Organization for Migration) υποστηρίζεται δε από το CoPeAm (Permanent Conference of Mediterranean Audiovisual Operators).
Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στο Φεστιβάλ Plural + (κανονισμός και φόρμα συμμετοχής) στο σχετικό site : www.unaoc.com Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e mail: plural@unaoc.org .
Σχετικό link: Plural + Video Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου