1.9.09

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

του ΘΩΜΑ ΣΙΔΕΡΗ

Το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός που καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα και ενδιαφέροντα του είδους και διανύει αισίως τον δωδέκατο χρόνο της διοργάνωσης του. Στο φιλόξενο χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Σεπτεμβρίου και εκτός από τις προβολές, στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται συζητήσεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου. Φορείς της διοργάνωσης η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής. Οι χώρες που εκπροσωπούνται φέτος εκτός από την Ελλάδα, είναι η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Κροατία, η Παλαιστίνη, και η Τουρκία, ενώ θα προβληθούν συνολικά 20 ταινίες. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη δύο σκηνοθετών που χάσαμε πρόσφατα. Στον Κώστα Σφήκα και στον Νίκο Αντωνάκο. Στο 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ υπάρχουν ταινίες με τους σταθερούς θεματικούς άξονες της εργασίας, των προσωπογραφιών και του πολιτικού ντοκιμαντέρ. Επίσης, ένα ειδικό αφιέρωμα στο σκηνοθέτη - παραγωγό και διευθυντή φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη και σε συνεργασία με την πανελλήνια ένωση κριτικών κινηματογράφου, ο κριτικός Νίνος Μικελίδης μας προτείνει ένα ντοκιμαντέρ του σπουδαίου σκηνοθέτη Terence Davies.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται:

• Συναυλία – αφιέρωμα στις μουσικές που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος για τον κινηματογράφο με τίτλο «Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο» θα δοθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ. Την ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης. Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας

• Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο “Το χρώμα του χρόνου” - Λαύριο, Εικόνες Βιομηχανικής Μνήμης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου