12.1.11

Ποιος θέλει να σκοτώσει το ευρώ;


To CineDoc σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τον ΣΚΑΙ διοργανώνουν μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, στην οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;».
Η προβολή θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στις 8 το βράδυ.
Η ταινία περιγράφει την έκρηξη της οικονομικής κρίσης από τον Αύγουστο 2007 ως τον Μάιο 2010 και εξηγεί πώς μια τραπεζική κρίση μεταλλάχθηκε σε κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η πλοκή αυτού του ντοκιμαντέρ «θρίλερ» που εξασφαλίσαμε μόλις ολοκληρώθηκε, στηρίζεται σε μαρτυρίες κορυφαίων πολιτικών και οικονομολόγων, όπως οι Ζαν Κλοντ Τρισέ (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ (Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας) και Κριστίν Λαγκάρντ (Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας).

Γιατί και πώς η κρίση του ευρώ βύθισε τις ευρωπαϊκές οικονομίες; Τι ρόλο παίζει η Ελλάδα; Μήπως η επόμενη κρίση σημαίνει και το τέλος του ευρώ; Μετά την προβολή θα το συζητήσουμε με τον Ζαν Κατρεμέρ, τον σεναριογράφο και βραβευμένο Γάλλο δημοσιογράφο της εφημερίδας Liberation που έρχεται ειδικά για την προβολή και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου