12.1.11

Μερικές σκέψεις για το ολοκαίνουριο Πεδίον του Άρεως


της Σοφίας Τζώρτζη
Κοινοτικής Συμβούλου, 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων

Χάρηκα, που μπορώ πλέον καθημερινά (τρόπος του λέγειν τώρα – η ορθότερη διατύπωση η οποία ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα είναι που «θα μπορούσα αν είχα το χρόνο καθημερινά») να κάνω βόλτα σε χώρο πρασίνου σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου στο ολοκαίνουργιο (!) Πεδίον του Άρεως.



«Επιτέλους», αναθάρρησα όταν το επισκέφτηκα για πρώτη φορά μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Έχει πολύ πράσινο, δεν έχει χάσει τίποτε από τον παλιό του χαρακτήρα ενώ παράλληλα έχει μεταμορφωθεί ως όφειλε σε σύγχρονο αστικό πάρκο. Το κυριότερο όμως για την πόλη μας και τη γειτονιά μας ήδη σφύζει από ζωή αποδεικνύοντας πόσο ανάγκη είχαμε όλοι για έναν πνεύμονα δίπλα μας: οικογένειες με παιδιά που κάνουν βόλτες τα ηλιόλουστα πρωινά του Σαββάτου, ηλικιωμένοι που παίζουν τάβλι και συζητούν υπό σκιάν, πρώην περιθωριοποιημένοι joggers που βρίσκουν «καταφύγιο» εντός του κέντρου της πόλης!
Δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμο, δεν μου αρέσουν τα πάντα στο 100%, αλλά η τελειότητα είναι ο εχθρός του καλού. Κι αντί να μεμψιμοιρώ για τα κάποια (μικρά) αρνητικά και τις όποιες καθυστερήσεις, προτιμώ να προβώ σε προτάσεις για τη βελτίωσή του όταν ολοκληρωθεί:

1) Να τοποθετηθούν τραπεζάκια και καρέκλες (ομοιόμορφα) στο σημείο που οι επισκέπτες έχουν τοποθετήσει τα αυτοσχέδια τραπέζια τους και παίζουν τάβλι

2) Γρήγορα και άμεσα να γίνουν αυστηρά λίγα (όσα προβλέπονται) κυλικεία σεμνά, μικρά και καλόγουστα για να μπορεί ο επισκέπτης να παίρνει τον καφέ ή το αφέψημά του

3) Σε καίρια σημεία να μπουν "stands" για σακουλάκια που προβλέπονται για την καθαριότητα των περιττωμάτων των σκύλων

4) Να υπάρξει ήπια, ελεγχόμενη και διακριτική παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας

5) Να προστεθούν στον πανέμορφο χώρο της παιδικής χαράς για τα νήπια κάποια παιχνίδια για λίγο μεγαλύτερα παιδιά

6) Να μην κλείσουν ποτέ τα φώτα το βράδυ!

Αυτά έχω επισημάνει προς το παρόν. Θα το επισκέπτομαι συχνά για να βρίσκω και άλλα. Περιμένω όμως και τα δικά σας σχόλια και προτάσεις και σχετικά με το πάρκο αλλά και επί των ιδεών μου.

Άντε και καλές βόλτες!

Η Σοφία Τζώρτζη έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις κι ευρωπαϊκές σπουδές κι έχω εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα του περιβάλλοντος και στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.
Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου